Rugbrødspandekager

Jeg laver de her små rugbrødspandekager mindst et par gange om ugen. De er blevet sådan en fast løsning hjemme hos os, især på de dage hvor jeg står og tænker: Hvad i alverden skal Lasse spise til frokost i dag?

Opskriften er enkel, og den er nem at tilpasse med det, man har i køleskabet. Jeg starter med at koge en skive rugbrød sammen med 100 gram ærter i et par minutter. Det gør både rugbrødet og ærterne blødere og meget nemmere for små børn at tygge og fordøje.

Når det er kølet lidt af, blender jeg det sammen med et æg, 1 deciliter vand og 50 gram hvedemel. Dejen steges som små pandekager i lidt smør – og så har man en lækker frokost, en snack til tasken eller et lille måltid, der også holder sig fint i køleskabet.

De mætter godt og indeholder både jern, fibre og gode fedtsyrer. Og som en ekstra bonus får jeg brugt den der sidste skive rugbrød, der ellers tit bliver glemt.








Rugbrødspandekager
Tilbage til blog