Kylling i karry
Denne opskrift er velegnet til baby fra 6 måneder. Den kan serveres som en cremet ret med bulgur eller med grovere stykke grøntsager afhængigt af barnets udvikling. Retten er cremet, mild i smagen og baseret på kokosmælk, som bidrager med sunde fedtstoffer. Fedt er en vigtig energikilde for spædbørn og småbørn, og kokos indeholder laurinsyre, som også findes naturligt i brystmælk og understøtter immunforsvaret.
Opskriften egner sig godt til opbevaring og kan med fordel fryses ned i små portioner. Den kan serveres alene eller sammen med ris, bulgur eller kartoffelmos.
Ingredienser
1/2 butternut squash
1/2 squash
Ca. 100 g peberfrugt
1 løg
1 spsk mild karry
Olie til stegning
300 g kylling (bryst eller inderfilet)
1 dåse kokosmælk (uden tilsat salt eller sukker)
Evt. lidt grøntsagsbouillon
Fremgangsmåde
Skær alle grøntsager og kylling i mindre stykker og kom dem i en gryde sammen med karry og olie. Svits kort og tilsæt kokosmælk og evt. lidt grøntsagsbouillon. Lad retten simre under låg til kyllingen er gennemkogt og grøntsagerne er møre.
Blend herefter retten til den ønskede konsistens. Den kan enten serveres som en glat mos eller med lidt tekstur. Alternativt kan man tage kyllingen op inden blending, hakke den fint og røre den i til sidst, hvis barnet er vant til lidt grovere konsistenser.
Retten kan opbevares i køleskabet i op til 2 dage eller fryses i små portioner.
