Babyvenlig smørreost

Vidste du, at du kan lave din egen smøreost med kun to ingredienser, mælk og citron?

Den er mild, cremet og kan varieres i det uendelige

Her laver jeg en version med soltørrede tomater og en med avokado.

Det skal du bruge: 

1 liter sødmælk 

2-3 spsk friskpresset citron 

 

Sådan gør du:

  • Varm 1 liter sødmælk op til lige før kogepunktet
  • Sluk for varmen og rør 2-3 spsk friskpresset citronsaft i
  • Lad mælken skille i 10 minutter
  • Si ostemassen fra i en finmasket si, gem eventuelt vallen.
  • Blend til cremet konsistens, tilføj den smag baby godt kan lide og evt lidt af vallen for en tyndere udgave.


Opbevaring

Små portioner i køleskabet i 3-4 dage eller frys i op til 2 måneder


Sundhedsstyrelsen anbefaler:

Fra cirka 9 måneder kan baby få små mængder komælk som en del af maden, for eksempel i grød, sauce eller smøreost på rugbrød, maks ½-1 dl dagligt i denne alder. Efter 1 år kan mængden øges.

 

Babyvenlig smørreost
Tilbage til blog