Babyvenlig smørreost
Vidste du, at du kan lave din egen smøreost med kun to ingredienser, mælk og citron?
Den er mild, cremet og kan varieres i det uendelige
Her laver jeg en version med soltørrede tomater og en med avokado.
Det skal du bruge:
1 liter sødmælk
2-3 spsk friskpresset citron
Sådan gør du:
- Varm 1 liter sødmælk op til lige før kogepunktet
- Sluk for varmen og rør 2-3 spsk friskpresset citronsaft i
- Lad mælken skille i 10 minutter
- Si ostemassen fra i en finmasket si, gem eventuelt vallen.
- Blend til cremet konsistens, tilføj den smag baby godt kan lide og evt lidt af vallen for en tyndere udgave.
Opbevaring
Små portioner i køleskabet i 3-4 dage eller frys i op til 2 måneder
Sundhedsstyrelsen anbefaler:
Fra cirka 9 måneder kan baby få små mængder komælk som en del af maden, for eksempel i grød, sauce eller smøreost på rugbrød, maks ½-1 dl dagligt i denne alder. Efter 1 år kan mængden øges.
